Kehittyminen

Huhtikuussa 2016

On kulunut lähes kaksi vuotta siitä, kun valmistuin kulttuurituottajaksi. Työtahti on ollut vastavalmistuneelle tuottajalle varsin kiivas; valmistumisen jälkeen olen ollut mukana saattamassa kymmeniä produktioita ensi-iltaan ympäri Suomen. Olen päässyt työskentelemään niin julkisella, yksityisellä kuin kolmannellakin sektorilla. Työskenteleminen niin VOS-teatterissa, lainsuojattomassa ammattiteatterissa kuin teatterialan ammattilaisista ja opiskelijoista koostuvassa yhdistyksessä on laajentanut tuotannollista osaamista ja kasvattanut minua niin ihmisenä kuin teatterialan ammattilaisenakin.

Valmistumiseni jälkeen olen käynyt läpi erilaisia vaiheita, jotka kaikki ovat urani kannalta olleet merkityksellisiä. Kuluvan kevään aikana olen tarttunut suuriin haasteisiin ja lähtenyt rohkeasti toteuttamaan itseäni sekä visioitani. Toistaiseksi kaikki on tuntunut hyvältä ja homma on toiminut mikä luo positiivista virettä ja odotuksia tulevaan.

En malta odottaa mitä kaikkea seuraava etappi tuo tullessaan.

 

Tammikuussa 2014

Aloitin kulttuurituotannon opintoni syksyllä 2010, ja olen nyt keväällä 2014 valmistumassa kulttuurituottajaksi. Näin valmistumisen kynnyksellä olen huomannut usein ajattelevani, että mitä sitten. Mihin suuntaudun tulevaisuudessa? Huomasin pohtivani, että haluaisinko vahvistaa entisestään tuottajaosaamistani hakemalla Sibelius Akatemian taidehallinnon maisteriohjelmaan vai pyrkisinkö Tampereen Yliopistoon opiskelemaan teatterin ja draaman tutkimusta? Myös Teatterikorkeakoulun haut kiinnostaisivat, mutten tiedä uskallanko edelleenkään hakea sinne. Maaliskuisiin hakuihin on onneksi vielä hetki aikaa.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, etten päädykään jatkamaan opiskelujani vaan pääsen nauttimaan täysillä kentällä työskentelemisestä. Kentälle pääseminen tuntuu varmasti pitkän opintokokonaisuuden jälkeen virkistävältä. Jatko-opiskeleminen voisi tuntua jopa hieman puuduttavalta. Luulen, että pelkkä työn tekeminen tekee minulle tässä vaiheessa ihan hyvää.

3-5 vuoden kuluttua näen itseni työskentelemässä jossakin suomalaisessa maakuntateatterissa tuottajana. Tulevaisuudessa uskon, että vankka ammattitaitoni ja monipuolinen työkokemukseni teatterin eri osa-alueilta luovat minulle hyvät edellytykset toimia itsenäisen teatteriryhmän tai laitosteatterin johtajana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s