Osaaminen

Olen työskennellyt erikokoisissa teattereissa viimeisten viiden vuoden aikana. Tuona aikana olen kasvanut teatterintekijänä huomattavissa määrin: erilaiset työympäristöt ja ammattitaitoiset kollegat ovat opettaneet ja kannustaneet rakentamaan omanlaista ja omannäköistä teatteri-identiteettiä. Teatterityön miellekkyys onkin juuri siinä: jokainen ammattilainen on erilainen ja voi kehittää ammattitaitoaan omannäköisekseen, painottaen ammattitaitoaan eri asioihin. Vahvuuksiani teatterityössä ovat monipuolisuus, avoimuus ja tarkkuus. Olen omaksunut teatterituotannoille olennaisen rytmin ja kaaren, ja tuotantojeni aikataulut syntyvät kuin luonnostaan, ilman puskemista.

Lähetän mielelläni lisää työnäytteitä katsottavaksi. Ota yhteyttä, niin kerron osaamisestani lisää!

Liiketoimintaosaaminen

Budjetointi

Excel on suuri rakkauteni. Pidän sillä naputtelusta ja laskemisesta. Budjettien laskeminen ja niiden seuraaminen on minulle helppoa ja yllättävän vaivatonta. Tuotantobudjetteja olen laatinut ja seurannut työskennellessäni mm. Linnateatterissa ja teatteriryhmä Ryhmäpaine ry:ssä, jossa toimin myös yhdistyksen rahastonhoitajana.

Apurahahakemukset

Vuodesta 2013 lähtien olen aktivoitunut hakemaan apurahoja eri instansseilta, esimerkiksi Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (saatu 2013), Turun Teatterisäätiöltä (saatu 2017, kaksi apurahaa) sekä Pieksämäen kaupungilta (saatu 2017). Apurahoja olen hakenut niin yksityishenkilönä kuin yhdistyksen, yrityksen tai työryhmän edustajana.

Yhteistyökumppanuudet ja sponsorointi

Työskennellessäni Uudessa Iloisessa Teatterissa olin mukana hoitamassa teatterin yhteistyökumppanuuksia. Etsin myös aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita tarpeen mukaan.

Teatteri-ilmaisu

Opettaminen ja ohjaaminen

Olen toiminut vuodesta 2008 lähtien teatteri-ilmaisun opettajana ja ohjaajana mm. Pieksämäen Seutuopistossa. Vuonna 2012 toimin myös Pieksämäen Seutuopiston taideaineiden opettajan sijaisena. Esimieheni kirjoittaman suosituksen voit lukea oheisesta linkistä.

Ohjaajana olen kiinnostunut monenlaisista teoksista; vuosien aikana olen ohjannut vauvateatteria, koko perheelle suunnattuja esityksiä, draamaa kuin musikaalinkin. Vuonna 2014 vierailin Poleenin teatterissa ohjaajana ohjaten Henrik Ibsenin klassikon Villisorsa. Tuottaja Jari Tuonosen suosituksen voit lukea täältä.

Viimeisin ohjaukseni on turkulaiselle Linnateatterille ohjaamani Andrew Lloyd Webberin musikaali Tell me on a Sunday.

Otteita ohjaamieni esitysten kriitikeistä voit luketa täältä.

Esiintyminen

Olen monipuolinen ja kokenut esiintyjä. Vuosina 2002-2008 olin mukana kymmenissä harrastajateatterituotannoissa näyttelijänä. Vuodesta 2008 lähtien olen toiminut juontajana ja esiintyjänä useissa erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Olen myös tuottanut ja esittänyt kolme monologia: Keisarin uudet vaatteet sai ensi-iltansa syksyllä 2007 Kulttuurikeskus Poleenissa ja Solone – sooloesitys yksinäisyydestä syksyllä 2012 The International School of Krakowissa. Omatulkintani Nikolai Gogolin klassikosta Mielipuolen päiväkirja oli omassa ohjelmistossani syksyllä 2014 vieraillen mm. helsinkiläisessä Valtimonteatterissa.

Tuotantoprosessit

Aikataulutus ja kalenterisuunnittelu

Aikatauluttaminen ja kalenterisuunnittelu on myös yksi suurista rakkauden kohteistani. Tuottajana työskennellessäni rakennan mielelläni selkeät ja toimivat aikataulut, joissa on otettu huomioon ryhmän resurssit kaikin puolin. Kalenterisuunnittelusta olen ollut vastuussa Linnateatterissa, jossa parhaimmillaan olen rakentanut esityskalenteria neljälle eri näyttämölle.

Kiertuetuotanto ja kiertue-esitysten myynti

Kiertuetuotantoa olen tehnyt niin Uudessa Iloisessa Teatterissa kuin Linnateatterissakin. Olen vastannut kummassakin teatterissa kiertuetuotannon lisäksi myös kiertue-esitysten myynnistä. Vuosien 2015-2017 aikana olen myynyt yli 700 kiertue-esitystä ympäri Suomen, muutamia Ruotsiinkin.

Markkinointi ja viestintä

Tiedotteet ja lehtijutut

Tuottajana olen tottunut myös kirjoittamaan erilaisia tiedotteita sekä markkinointitekstejä. Pidän tiedotteen rakenteessa keskustelevuudesta ja suorista lainauksista.

Muutamia kirjoittamiani tiedotteita pääset lukemaan tästä: Rantarouvat 22.2.2016, Puhdistus 29.3.2012

Graafiset työt

Olen tottunut myös suunnittelemaan pienimuotoisia flyereita, julisteita tai mainoksia. Hallitsen erinomaisesti Photoshopin, mutta osaan hyödyntää myös InDesignia taittotöissäni. Osaamisestani on ollut hyötyä ammattigraafikoiden ja muiden media-alan osaajien kanssa työskentelyssä.

Harrastuksena esitysvalokuvaus

Aikaisemmin pienemmissä ryhmissä toimiessani ohjaajana tai tuottajana, olen kuvannut myös esitysten promo- ja esityskuvat, joita on hyödynnetty esitysten markkinoinnissa ja viestinnässä. Tässä esimerkkejä muutamista ottamistani esityskuvista esityksistä Kymmenen tikkua laudalla ja Pieni Tulitikkutyttö.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s